donderdag 17 november 2011

Poinsettias and Pines

Elk jaar (.... uhm, ben ik al zo lang met dit patroon bezig ...) haal ik tegen de winter het patroon "Poinsettias and Pines" van Blue Ribbon Designs tevoorschijn:


Ben nu bijna aan de bovenkant aanbeland (ik werk dus van onder naar boven, geen idee waarom ;-) en moet daarna nog het gedeelte aan de rechterkant borduren, over de hele lengte weer naar beneden:


Ik heb zo'n idee dat dit werkje nog wel eens langs zal komen op het blog, maar het streven is een AFFO in 2012!

Neem ook eens een kijkje bij de leuke freebies van Blue Ribbon Designs!

Edit:
Anita vroeg in de comments waarom ik stof tussen de klemmen gebruik: dit zijn repen vilt, waardoor je geen indrukken in de borduurstof krijgt door het gebruik van de borduurklemmen. Hierdoor kun je de borduurstof makkelijker glad strijken zonder b.v. veel stoom te moeten gebruiken. Dit doet mij opeens denken aan de vraag van vriendin D. wat ik nu zo fijn vond aan deze vierkante borduurklemmen (Q-Snaps). Mijn antwoord: omdat je dan geen kringen in de stof krijgt. Hihihi lekker logisch he!

6 opmerkingen:

Minet zei

Het wordt echt mooi ben benieuwd wanneer het af is.

Vlijtige Handjes zei

Het wordt wel een heel mooi borduurwerk. Ik zie dat jij stof tussen de klemmen van het frame hebt zitten. Die gebruik ik nooit??
Groetjes Anita

Guusje, zei

Hij wordt mooi en je bent al ver wie weet krijg je hem dit jaar wel af.

Corrieneeltje zei

Letty wat een prachtig patroon is dat en de moeite waard om eraan te blijven werken. Wat borduur je keurig zeg, ik hou mijn stof altijid als een vodje in mijn handen, het komt meestal wel goed, maar dit is veel mooier.

Corrieneeltje zei

Ben meteen even gaan kijken naar de Freebies van BRD en die zijn heel erg mooi.
Helaas is er eentje beschadigd en niet te downloaden, maar ik heb een paar mooie opgeslagen. Dank voor de tip Letty.

Corrieneeltje zei

Dag letty, dankjewel voor je aardige aanbod en vanavond dacht ik je een mail te sturen om het patroon van de freebie Leprechaun Lodge aan je te vragen.

Ik kreeg vorige week steeds de melding dat de PDF beschadigd was, maar zojuist probeerde ik het nog eens en jawel, hij deed het weer en nu heeb ik al die mooie freebies in mijn map. Groetjes van Corrie