vrijdag 1 februari 2013

Gebreide kol

Deze kol heb ik gebreid tijdens de koude weken van de afgelopen tijd:En een closeup van de steek:


Het garen wat ik heb gebruikt is van Zeeman, een soort tweed-achtig acrylgaren. Vorig jaar gekocht dus ik weet niet of ze het nog steeds verkopen. Breinaalden nummer 4, 30 steken opzetten en gewoon recht breien in de "luie wijven steek". Ik had deze steek nog nooit gebreid maar inderdaad, het is echt iets voor "luie wijven" ;-) omdat het dubbel zo hard gaat, en met een leuk effect! Een filmpje met uitleg:Na het breien (ik heb iets meer dan 1 bol gebruikt) heb ik de sjaal een slag gedraaid en de korte einden aan elkaar genaaid, dan krijg je een zgn. möbius sjaal/kol.

5 opmerkingen:

dinanda zei

oh wat leuk om de oude wijven steek in een kleine versie te zien. Ik heb alleen bij mijn schoonmoeder deze steek gezien met naalden van 10 en dan krijg je vele grotere gaten! (werkt wel super snel!) maar het is ook leuk om het te zien met kleine gaatjes!

Lida zei

Gave col en wat een leuke steek, echt iets voor mij! Groetjes
Lida

Guusje, zei

Wat een mooie col.

Els zei

Mooi en leuk om te doen en dan nog eens lekker warm! Op naar 't volgende!

de Bakmadam! zei

Mooie col in een mooie kleur!
Ik ontdekte je blog op zoek naar een goei uitleg over een granny square, en eindelijk ben ik er mee weg, dankzij jouw tutorial! Hartelijk dank voor de simpele instructies... en nu oefenen maar ;-)

Groetjes!