zaterdag 28 december 2013

As-We-Go Stripey Blanket

Ik ben begonnen aan een MEGA PROJECT !! Ik kwam terecht op Chéries Crochet en keek mijn ogen uit toen ik die prachtige gehaakte deken zag, wat een beauty!!


Het garen wat in deze deken gebruikt wordt is Stylecraft special DK, 100% acryl, 100 gram = 295 meter. Ik bestelde dezelfde kleuren als in bovenstaand voorbeeld, alleen de donkerrode kleur heb ik vervangen door Pomegranate (iets minder donker en minder fel, maar in werkelijkheid toch iets meer rose dan rood):Ik had dit garen nog nooit gebruikt maar wel enthousiaste verhalen over gelezen en het klopt, het haakt heerlijk, is zacht en de draad is goed getwijnd zodat je niet steeds in de draad steekt. Ik gebruik haaknaald 4,5 maar ik had zelfs haaknaald 5 kunnen gebruiken (maar dit komt omdat ik nogal strak haak!).

Het patroon vind je bij Not Your Average Crochet, er worden Amerikaanse haaktermen gebruikt. Maar wat ook leuk is dat er op 3 januari aanstaande een Nederlandse CAL (Crochet-A-Long) begint bij Knutsels van Jolanda, waarbij je elke week een stukje van het patroon (in het Nederlands) krijgt, met stap voor stap foto's.

Maar daar kon ik niet op wachten dus ik ben al begonnen:


Ben helemaal verslaafd, straks gelijk weer een toer haken, en het leuke is dat er verschillende haaksteken in het patroon zitten die ik nog nooit gehaakt heb, dus zo leren we ook nog eens iets nieuws;-)

Ik las dat er al bijna 1.000 (!!) haaksters meehaken, haken jullie ook mee??

7 opmerkingen:

Guusje, zei

Ja ik ga ook meedoen. Het begin ziet er geweldig uit moet ik zeggen. Erg leuk om te lezen dat je ook zo enthousiast bent.

Corine zei

Ook ik ga mee doen! Gebruik alleen ander garen, ben benieuwd hoe het gaat worden. Die van jou is prachtig!!

Groet, Corine

Amarins zei

Ja ik ga ook meehaken, super leuk dit project. Ben heel benieuwd hoe die van jou gaat worden. Veel haakplezier. Groetjes, Amarins

ChériesCrochet zei

Wat leuk om te haken hé, de deken en het garen :-)

Jeanneke zei

Ja, ik ga ook meedoen! Ben nu aan de eerste toer bezig, een opzetje zal ik maar zeggen :>)
Dan netjes wachten tot volgende week.
Ik heb er zó'n zin in!
Jij maakt er iets moois van, zeg.
Groetjes,

Jeanneke.

Sofie zei

Ik ben ook stiekem begonnen...

Unknown zei

Ik ben hem ook in de orginele kleuren aan het haken geb jij hiervan ook een kleurschema kunnen vinden?